Wedstrijdverslagen

Mede door treffers van de broers Rolf en Remy Geraets heeft VV HEBES gisterenmiddag op eigen veld tegen SC Leeuwen prima zaken gedaan: 2-0. HEBES heeft weer aansluiting, terwijl Leeuwen in de onderste regionen blijft. Voor de rust viel er nog weinig te genieten.

HEBES is van de hatelijke nul af. De formatie van trainer Erwin Evers pakte bij Alfa Sport een fraaie 1-3 overwinning. HEBES was vanaf het eerste fluitsignaal bij de pinken, en kwam vlotjes op 0-1. Roel Delahaye werd in het strafschopgebied gevloerd.

HEBES 2 begon de wedstrijd goed. Na vele gemiste kansen viel na 16 minuten dan toch het eerste doelpunt voor HEBES 2. Maar na dit doelpunt van Ab werd al na 2 minuten de 1-1 weggegeven. Dit was ook de ruststand. Net zoals voor de rust ging HEBES 2 door met het creëren van kansen.

Al binnen een paar secondes moest HEBES 2 een tegendoelpunt incasseren. BEVO 2 was over de gehele wedstrijd de betere ploeg. Als de regel 3 corners een penalty gold, dan had HEBES 2 misschien wel 10 penalties tegen gekregen. Effectief was HEBES 2 in de afronding.

De kinderen van Haelen waren best wel klein en ze zagen er niet super goed uit.We dachten, wij maken best wel eens kans tegen ze. We konden beginnen met de wedstrijd en wij mochten de aftrap nemen. We hadden de tegenstander misschien een beetje onderschat, ze hadden meteen al de bal maar wij waren ook sterk.

VV HEBES speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. Born werd over twee duels verslagen. Zaterdagavond bleef de brilstand op het scorebord staan, terwijl er gistermiddag in Beegden met 4-0 gewonnen werd. HEBES speelt na de zomer dus voor het vierde jaar op rij in de derde klasse.

Belfeldia heeft gisteren de oren gewassen gekregen van VV HEBES. Na de 4-4 in eigen huis, maakte de tegenstander uit Beegden er gisteren zes, waar Belfeldia op eentje bleven steken. Het 4-4 gelijkspel uit de heenwedstrijd in Belfeld werd door Belfeldia en HEBES nog steeds als apart beleefd. De ploeg uit Beegden had moeten winnen en Belfeld toonde ongekende veerkracht.

HEBES heeft gisteren drie belangrijke punten veroverd in de strijd om lijfsbehoud. Lars Sonneville scoorde in Baexem vijf mail tegen RKVB. Sonneville eiste daarmee een glansrol op. De technisch vaardige buitenspeler was ongrijpbaar voor de RKVB-defensie en nam alle vijf de doelpunten voor zijn rekening.

Bij VV HEBES heeft de hoop op een langer verblijf in de derde klasse een flinke impuls gekregen na de 2-1 winst gistermiddag op MMC Weert. Zorgde vorige week Glenn Sonneville van Laar voor de gelijkmaker (2-2) tegen de Weertenaren, gisteren was het zijn neef Lars Sonneville van HEBES die op slag van rust voor de 1-1 tekende.

Doelman Dick de Kwaadsteniet zal nog vaak terugdenken aan het thuisduel van zijn club HEBES (3B) tegen DVO, afgelopen zondag. De keeper scoorde in de voorlaatste minuut de niet meer verwachte gelijkmaker: 2-2. Het was een prachtig doelpunt.