Wedstrijdverslagen

De kinderen van Haelen waren best wel klein en ze zagen er niet super goed uit.We dachten, wij maken best wel eens kans tegen ze. We konden beginnen met de wedstrijd en wij mochten de aftrap nemen. We hadden de tegenstander misschien een beetje onderschat, ze hadden meteen al de bal maar wij waren ook sterk.

VV HEBES speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. Born werd over twee duels verslagen. Zaterdagavond bleef de brilstand op het scorebord staan, terwijl er gistermiddag in Beegden met 4-0 gewonnen werd. HEBES speelt na de zomer dus voor het vierde jaar op rij in de derde klasse.

Belfeldia heeft gisteren de oren gewassen gekregen van VV HEBES. Na de 4-4 in eigen huis, maakte de tegenstander uit Beegden er gisteren zes, waar Belfeldia op eentje bleven steken. Het 4-4 gelijkspel uit de heenwedstrijd in Belfeld werd door Belfeldia en HEBES nog steeds als apart beleefd. De ploeg uit Beegden had moeten winnen en Belfeld toonde ongekende veerkracht.

HEBES heeft gisteren drie belangrijke punten veroverd in de strijd om lijfsbehoud. Lars Sonneville scoorde in Baexem vijf mail tegen RKVB. Sonneville eiste daarmee een glansrol op. De technisch vaardige buitenspeler was ongrijpbaar voor de RKVB-defensie en nam alle vijf de doelpunten voor zijn rekening.

Bij VV HEBES heeft de hoop op een langer verblijf in de derde klasse een flinke impuls gekregen na de 2-1 winst gistermiddag op MMC Weert. Zorgde vorige week Glenn Sonneville van Laar voor de gelijkmaker (2-2) tegen de Weertenaren, gisteren was het zijn neef Lars Sonneville van HEBES die op slag van rust voor de 1-1 tekende.

Doelman Dick de Kwaadsteniet zal nog vaak terugdenken aan het thuisduel van zijn club HEBES (3B) tegen DVO, afgelopen zondag. De keeper scoorde in de voorlaatste minuut de niet meer verwachte gelijkmaker: 2-2. Het was een prachtig doelpunt.

Voor het derde jaar op rij speelt HEBES in de derde klasse. Maar dit seizoen heeft de ploeg het toch wel lastig. Na een knappe derde plaats in 2015 en een zevende positie vorig seizoen, vallen de resultaten dit jaar erg tegen. Behalve gistermiddag dan, want toen was het even de omgekeerde wereld in Beegden.

Eindelijk zat het een keertje mee voor HEBES. In blessure- tijd viel de winnende trefer tegen Budel: 1-0. Feest in het kleedlokaal van HEBES. Eindelijk weer een orgie van juichkreten. De laatste overwinning, op dat moment de tweede op rij bij de start van de competitie, dateerde al van 11 september.

​Slecht verdedigen en slordig omspringen met open doelkansen heeft HEBES, in een spannende en attractieve streekderby, genekt. De 1-3 winst van RKVB in Beegden was allerminst geflatteerd. De verwachtingen waren hoog gespannen. Bij zowel de thuisclub als bij RKVB uit Baexem.