Wedstrijdverslag VV HEBES D1 - Panningen / Eghel D1

Onder leiding van de “ingehuurde” scheidsrechter Stephan Kocken begonnen we aan de laatste wedstrijd van dit moeilijke gedeelte van het afgelopen voetbalseizoen. Aangezien onze tegenstanders, met 7 basis en 6 E jeugd spelers moest spelen , was het zaak om ze op hun helft terug te dringen en gelijk druk te zetten.

We domineerden het spel en na 10 minuten was er een goede actie van Ricky over links. Deze gaf een mooie pass op Ilja in het 16 meter gebied, die op zijn beurt de bal precies in de voeten speelde van Manni.Die bedacht zich geen moment en schoot de bal netjes richting kruising in het doel; 1-0.

Panningen was de mindere maar af en toe konden ze toch, met behoorlijk spel ondanks de 7 E spelers, over de midden lijn komen en boden ze dapper tegenstand ! Echter echte goede doelkansen waren er voor de gasten niet.

Na 20 minuten was het weer Ilja die een pass dwars door het midden netjes aan nam. Wederom doorspeelde op Manni, die stevig duellerend met de ( vallende keeper ) hem voorbij liep en de 2-0 maakte.

Net voor de rust lette Lucas in eerste instantie niet goed op en moest net buiten de 16 meter een overtreding maken. Gelukkig was de directe vrije trap niet goed genoeg geschoten en ging deze naast het doel. Zo bereikten we met een 2-0 stand de rust.

Ook in het begin van de 2e helft starten we goed, en na 5 minuten was het 3-0. Arthur kon op links een pass onderscheppen en in eens doorspelen op Kyo in het midden. Hij zag over rechts Wiek komen, die zijn tegenspeler voorbij liep en kruislings op doel schoot. De ingevallen keeper, voor de in de 1e helft geblesseerd geraakte keeper, klein van stuk en eigenlijk veldspeler had geen kans.

Drie Minuten later viel na een splijtende pass van Arthur op Manni ook nog de 4-0.  Daarna werd het onnodig ietwat onvriendelijk. Wat onbesuisd inkomen van Kyo en te stevig “verdedigen “ van Fin noopte Ed H. om hen te wisselen. Zodoende konden ook Ricky en Lucas in de aanval gaan spelen.

Jammer genoeg 2x niet goed uitgespeeld en / of buitenspel. Na een goed uitgespeelde aanval van Manni werd deze vastgehouden en volgde er nog een penalty. Ricky die de laatste wedstrijd voor ons speelde mocht de penalty nemen. Maar hij mikte hard en te hoog , en de bal vloog een kleine halve meter over de lat. Dit was ook het einde van de wedstrijd met een 4-0 overwinning.

In de najaarsreeks 3e , na de kampioenen uit Maasgouw en Cranendonck, in de 1e klasse 402, en over naar 1e klasse 401. En dan nu een 7e plek in de rangschikking van de 1e klasse 401.

Ricky , ouders en broer veel geluk, gezondheid en plezier in jullie nieuwe, en voor moeder vertrouwde thuisland Mexico. We gaan je dribbels zeker missen…op zoek naar een goede sponsor, kunnen we misschien eens een vriendschappelijk potje komen spelen…Ariba…Ed F…….??

Jongens tot op de laatste trainingen & de slotdag op 14 mei.

Los Ballos,
Ed H.