Wedstrijdverslag HEBES 1 - Vaesrade 1

Zondag 11 oktober stond HEBES 1 - Vaesrade 1 op het programma. De beginfase van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Het 1e wapenfeit was voor de uitploeg vanuit een vrije trap. De bal werd over de muur in de korte hoek gekruld, maar een uitstekende redding van Dick de Kwaadsteniet voorkwam een vroege achterstand voor de thuisploeg.

In de 12e minuut was het HEBES dat voor het eerst van zich liet horen. Het was Rhodri van Dooren die Rolf Geraerts in de diepte wegstuurde waarna hij beheerst de 1-0 wist aan te tekenen.  Vaesrade begon erna langzaam aan te dringen en na ongeveer een half uur spelen leverde dit een enorme kans op. De spits van Vaesrade kwam oog in oog met de Dick de Kwaadsteniet, maar faalde hopeloos door de bal ver buiten de palen in te schieten.

Een paar minuten na deze enorme misser vergrootte HEBES zijn voorsprong dankzij Rhodri van Dooren. Hij kreeg de bal terug gekopt van Rolf Geraerts waarna hij uit de draai de bal in het doel wist te volleren. De ruststand kwam hierdoor op 2-0.

Na rust zochten de bezoekers nadrukkelijk naar een aansluitingstreffer. Tot echte kansen kwam het echter nog niet direct. Het was daarom ook de thuisploeg dat in de 65e minuut de grootste kans van de 2e helft kreeg. Ze zagen echter Lars Sonneville alleen voor de keeper de bal tegen de buitenkant van de paal schieten.

Met het inbrengen van een extra spits en het doorschuiven van achteruit probeerde Vaesrade in het vervolg tot scoren te komen. Dit lukte niet mede doordat Dick de Kwaadsteniet eerst een schot van afstand over tikte en vervolgens op tijd uitkwam toen de doorgebroken spits probeerde de bal tegen de touwen te schieten.

In de slotminuten van de wedstrijd kreeg de thuisploeg zoveel ruimte dat het de score verder kon opschroeven. Remy Geraerts schoot dan ook in de 89e minuut vanuit een corner de 3-0 binnen. Het slotakkoord was voor Lars Sonneville die in de minuten ervoor al twee 100% kansen onbenut liet. Ditmaal faalde hij echter niet alleen voor de keeper en zo kwam de eindstand op 4-0. Een terechte overwinning voor de thuisploeg die wel wat hoger uitviel doordat de bezoekers het laatste deel van de wedstrijd vergaten om te verdedigen.