Wedstrijdverslag HEBES 1 - Spaubeek 1

Zondag 15 november was het Spaubeek dat op bezoek kwam bij VV HEBES. Vanaf de aftrap was het de bezoekende ploeg die de overhand had. Met lopende spelers en steekballen gingen ze op zoek naar doelpunten en met succes. Al na 4 minuten spelen stond de 0-1 op het scorebord. Etienne Hellebrekers wist een voorzet van links doeltreffend af te ronde.

HEBES was enigszins wakker geschut en kwam via Lars Sonneville over rechts door, maar hij werd al dan niet correct gestopt binnen de 16 meter en de scheids besliste geen strafschop. Het overwicht bleef bij Spaubeek ondanks enkele gevaarlijke momenten en kansen voor HEBES via onder andere Rolf Geraets en Rhodri van Dooren. Spaubeek liep dan ook rond een half uur spelen snel uit naar een ruime marge van 3. Het was het spits  Tjeerd Ouwehand die tweemaal doeltreffend was. Bij de 2-0 in de 14e minuut was het  Ouwehand die het meest attent was bij een voorzet vanaf rechts. Vervolgens was hij na 30 minuten spelen  wederom de meest oplettende bij een schot van 20 meter die keeper Dick de Kwaadsteniet in eerste instantie nog wist te stoppen.

HEBES mocht daarna nog van geluk spreken dat het bij 0-3 bleef voor de rust, nadat de bal tegen de buitenkant van de paal rolde na een kleine scrimmage voor het doel.

Na de rust probeerde HEBES de marge te verkleinen en leunde Spaubeek wat verder achteruit. Het waren vooral enkele dreigende momenten die HEBES wist te creëren, maar de echte grote kansen bleven uit. Spaubeek wist daarentegen nog bijna van de geboden ruimte te profiteren, maar zag opnieuw de bal tegen de buitenkant van de paal rollen. HEBES bleef de aanval zoeken en 5 minuten voor tijd scoorde Lars Sonneville dan toch de 1-3 na een assist van Remy Geraets.

Verder dan een schot van Rhodri van Dooren kwam HEBES helaas niet meer en verloor zo met 1-3.

 

Foto: Pascal van der Ben (Spaubeek)