Wedstrijdverslag: HEBES 1 - RKVV Neerbeek 1

De eerste thuiswedstrijd na de winter voor de mannen van VV HEBES was tegen RKVV Neerbeek. Met de van een blessure herstelde Lars Sonneville was de thuisploeg aanvallend weer op volle oorlogssterkte. Dit resulteerde nog niet in het nodige vuurwerk in de beginfase. Een slordige start van de wedstrijd zorgde voor een rommelige openingsfase met weinig kansen. Het eerste moment was van Neerbeek waarbij Wesley van der Sluijs de bal via keeper Dick de Kwaadsteniet op de bovenkant van de deklat zag belandde.

Even later was het HEBES dat Rolf Geraets in kansrijke positie zag wegglijden waardoor de bal hoog over ging. De 1e echt vlot lopende aanval van HEBES was meteen raak. Spits Rhodri van Dooren werd in de zestien aangespeeld via de rechterkant en kaatste de bal door op Lars Sonneville. Deze was koel alleen voor de keeper en beloonde zijn terugkeer met een doelpunt in de 22ste minuut. Na ruim een half uur spelen was het de HEBES verdediging die na een lange bal in een hachelijke situatie kwam. Spits Michael Mehmet leek na een kluts te ontsnappen, maar ging neer. Neerbeek claimde een penalty maar zag dit weggewuifd worden door scheidsrechter Sijben.

Het laatste wapenfeit kwam van HEBES zijde via Roel Delahaye. Hij zette zelf de aanval op vanaf de linksback positie en werd uiteindelijk in stelling gebracht links in de zestien. Wellicht kwam het door de lange spurt, maar helaas verdween het schot krachteloos in de handen van de keeper. De ruststand was daarmee 1-0 voor HEBES. Direct na rust was het HEBES dat uit de startblokken schoot. Lars Sonneville werd over links weg gestuurd richting de keeper en deze koos op het juiste moment om de bal strak breed te leggen en niet voor eigen succes te gaan. Spits Rhodri van Dooren maakte hier dankbaar gebruik van en legde de bal in het lege netje. Meteen na deze voorsprong werd de niet meer fit ogende Roel Delahaye gewisseld voor Bjorn Sonneville.

De 2-0 voorsprong maakte de wedstrijd er in het vervolg niet beter op. Weinig goed voetbal zorgde voor een spelbeeld met vooral lange ballen vanuit Neerbeek kant en spaarzame momenten van HEBES zijde in de omschakeling. Het was daarbij toch HEBES dat het gevaarlijkste was maar een opstuitende bal voorkwam een treffer van Rolf Geraets bij de 2e paal.

Neerbeek had het dichtst bij een treffer kunnen komen ruim een kwartier voor tijd. Scheidsrechter Sijben zag echter een duidelijke strafschop over het hoofd waardoor HEBES Neerbeek niet terug zag komen in de wedstrijd. Na dit incident kwam HEBES via een lob van de alleen voor de keeper gezette Rolf Geraets (na een mooie pass van broer Remy Geraets) bijna op 3-0. Even later bleef het opnieuw 2-0 nadat de ingevallen Nick Nijsten die de keeper al voorbij was gesneld het lege doel niet kon vinden. Hij rende een plots hevig stuiterende bal voorbij waarna de verdediging van Neerbeek redding kon brengen.

Het slotstuk van de wedstrijd was voor de inmiddels aanvoerder zijnde Dick de Kwaadsteniet. Hij wist voor de 2e maal de bal via de lat uit de bovenhoek te tikken. Een 2-0 overwinning voor HEBES was daarmee de eindstand.