Wedstrijdverslag DVO 1 - HEBES 1

Zondag 18 oktober mocht HEBES op bezoek bij de nummer 3 DVO uit Sittard. De thuisploeg zette HEBES vanaf de 1e minuut meteen onder druk. Hierdoor was het betere van het spel en de openingsfase duidelijk voor DVO. Dit resulteerde vooral in enkele gevaarlijke kopballen die over gingen of gered werden door de keeper.

Na de sterke beginfase van DVO kon HEBES toch af en toe wat speldenprikjes uitdelen, wat resulteerde in de grootste kans van de 1e helft. Het was Lars Sonnevile die schuin voor de keeper kwam en de bal onderkant lat uit de goal zag stuiteren. In het verdere restant bleef DVO de ploeg met het meeste balbezit, maar echte kansen vielen er niet meer te noteren de 1e helft. De ruststand bleef hierdoor 0-0.

Na rust was het spelbeeld onveranderd. DVO probeerde het spel te maken en HEBES gokte vooral op de omschakeling. Na 10 minuten kwam de 1e echte kans van de 2e helft. Een scrimmage voor het doel van Dick de Kwaadsteniet leverde echter geen echte doelpoging op.

Even later werd het dan toch 1-0 voor de thuisploeg. HEBES vergat een matige voorzet weg te werken waardoor de bal prompt voor de voeten van de rechtsbuiten viel. Deze haalde in de korte hoek uit en liet de doelman kansloos ondanks dat hij de bal nog toucheerde. Het half uur daaropvolgend zocht HEBES nog wel naar de gelijkmaker, maar meer dan wat dreigende momenten en afstandsschoten over van Bjorn Sonneville en Rolf Geraerts kwam het niet.

Door deze nederlaag zakt HEBES naar de 6e plaats en wacht volgende week de bekerconfrontatie thuis tegen 2e klasser NWC.