Ruime en dik verdiende overwinning HEBES 1

Na een rustig begin van beide ploegen was het HEBES dat de eerste grote kans wist te noteren. Joost Hermanns kopte uit een corner van dichtbij tegen de paal. Net op het moment dat HEBES met goed veldspel het initiatief naar zich toe trok was het Mike Reneerkens die de 0-1 scoorde door een van richting veranderd schot. HEBES drong daarna meteen aan en dat resulteerde na 39 minuten in de 1-1 van Lars Sonneville. Niet veel later was het Roel Delahaye die met een snelle vrije trap Rhodri van Dooren wegstuurde en Rhodri schoot verwoestend de 2-1.
 
Na de rust ging HEBES meteen op zoek naar de 3-1. Dit leverde al direct enkele kansen op die helaas niet benut werden. In de 58e minuut was het dan toch wederom Rhodri van Dooren die in de korte hoek de 3-1 scoorde. Niet veel later was het Haslou dat via een goede combinatie terugkwam in de wedstrijd. Mike Reneerkens schoot zijn 2e van de dag in de driehoek.

Korte tijd had Haslou het overwicht, maar daarna nam HEBES weer het initiatief. Eerst was het nog de lat die Roel Delahaye, na een vlot lopende aanval, van score afhield, maar kort daarna in de 78e minuut werd de marge toch weer 2 door Roel Delahaye. Hij wist een voorzet keurig in de verre hoek binnen te plaatsen. Drie minuten later kreeg HEBES een strafschop nadat Rolf Geraets in het 16 meter gebied gevloerd werd. Berke Westenberg zag zijn strafschop gekeerd worden, maar kon toch zelf nog in de rebound toeslaan en bracht hiermee de eindstand 5-2 op het scorebord.
 
Al met al een ruime en dik verdiende overwinning voor een leuk en goed spelend HEBES.

GV