Lars Sonneville in de rubriek 'Na de Douche' (DDL)

Het in degradatienood verkerende HEBES haalde zondag uit tegen RKVB in de derde klasse B. RKVB uit: altijd lastig. Maar niet voor Lars Sonneville (22). Het werd 0­5 en hij nam alle doelpunten voor zijn rekening. De aanvaller ­(die in de jeugd van VVV speelde)­ raakte in een ‘flow’ na een vroeg, vlammend schot in de kruising.

1. Weet je Lars, wij worden wel eens voor het lapje gehouden in amateurvoetbalkantines. Volgens de overlevering is ooit iemand tot topscorer gekroond, terwijl die gene in werkelijkheid ausputzer was in ’t derde en nooit scoorde. Maar hij nam wél elke zondagavond de telefoon op als de krant belde! Wie verzekert mij dat dit nu niet gebeurd is?
„Ik! In de derde minuut - bij mijn twee de balcontact - zag ik een gaatje. Dat was ge noeg. Mijn schot vloog in de kruising. Dat was goed voor mijn vertrouwen, want daarna lukte alles. En dat gebeurt helaas niet vaak dit seizoen.”

2. Oké, als dat zo is, dan blijft nog maar één mogelijkheid over. Ja ja, ik heb jullie door daar bij Hebes! De stand is bijzaak, jullie voetballen om deze rubriek te halen.
„We spelen inderdaad rare wedstrijden dit seizoen. Vorige week pakten we twee keer rood en verloren we met 5-0 van Laar. In een eerde re wedstrijd wonnen we na een rode kaart met tien man juist van het sterke DVO. En dan heb je natuurlijk nog onze kee per Dick de Kwaadsteniet, die in blessuretijd een punt redde en daarmee ‘Na de Douche' haalde. Maar dat is geen doel
op zich. We kijken wel degelijk naar de ranglijst. We richten ons op de nacompetitie. Direct handhaven wordt een lastig verhaal. Maar uiteindelijk zullen we niet degraderen.”

3. Hoeveel doelpunten heb jij dit seizoen eigenlijk al gemaakt? Jullie leider Ton van Deijzen - na alle bij hem opgevraagde telefoonnummers inmiddels een goede bekende van ons - had de cijfers niet paraat. Zijn het er zo veel?
"Zestien. Dat is er al eentje meer dan vorig seizoen. Terwijl ik niet eens heel erg in vorm ben. Ik vind van mezelf dat ik er nog wel wat meer mag maken. Dat ik er vijf maakte in één wedstrijd is lang geleden. Dan moeten we denk ik terug naar de tijd dat ik in de jeugd nog op een klein veld speelde.”

4. Toch is zestien een behoorlijk aantal. En als je dan scoort, vier je dat met een sigaretje, las ik?
„Ik werd in de tachtigste minuut eruit gehaald. Een publiekswissel. Niet erg, want ik had de pijp leeg.”

5. De pijp leeg, dus tijd voor een sigaret, hahahaha! Sorry, moest ’m maken... Ga verder!
„Ja... Ik werd dus gewisseld. En achter de dug-out stond onze geblesseerde speler Rhodri van Dooren. Hij bood me er eentje aan. We rookten buiten het zicht van het publiek. Maar ik vond dat ik ’m wel had verdiend.”

Bron: Nick Bruls, Dagblad De Limburger