Jeugdkamp V.V. HEBES 2016

Op vrijdag 03 juni ’16 zijn we met 68 kinderen, en 27 leiders en organisatie op kamp geweest naar ’t Driege te Opoeteren. Een nieuwe accommodatie, van alle gemakken voorzien, met professionele keuken, grote gezamenlijke eetzaal, slaapvertrekken met stapelbedden en niet te vergeten inpandige douches en toiletten.

Nadat de ouders afscheid hadden genomen van de kroost, eenieder een plekje had bemachtigd, zijn snoep, chips en drank op een strategische plek had gezet konden we met het programma beginnen. Her en der renden men al over het (nog) wat natte veld, en na een korte introductie was het begin van het jeugdkamp een feit. Alle teams moesten gaan zoeken met wie / bij welk team ze zaten. Rennen langs de tafels tot men uiteindelijk het team gevonden had.

Daarna werden de maagdelijk witte T-shirts bespoten met de kleuren van het EK land wat ze gedurende het hele kamp waren. En werd de vlag uitgereikt, alleen de stok ontbrak…die moest nog gezocht worden.

Hierna volgde het Ren je Rot spel en het avondspel ; CSI EK / Cluedo voor de D, E, F1 + F2 jeugd. Waarbij men tot de conclusie moest komen dat bijv. Lionel Messi met een zaklamp een moord had gepleegd in Old Trafford in Manchester.
Toen ook dit spel ten einde was ging de jeugd een poging doen om te slapen. De kleinsten, die apart lagen waren hierin al geslaagd, waarna de E , F1 + F2 jeugd volgde. Dat onze binken van de D jeugd het tot 04.30 uur hebben uitgehouden behoeft geen uitleg….Na de evaluatie gingen de leiders dan ook om 01.30 uur te bed en was de 1e  “dag” om.

Zaterdagmorgen waren de kleinsten al vroeg uit de slaapzak, en moest Ed de D-jeugd even wakker maken. Ja,  ’s nachts een bink, ’s morgens ook een kerel….de toeter bracht uitkomst…ghighighi.

Op zaterdag een stevig ontbijt want het was een drukke lange dag.. Vervolgens een goede warming-up, een opdrachten tocht door het mooie boslandschap met beken en bospaadjes, leuke wandeltocht van zo’n 6 km. Precies op tijd terug om te genieten van een lekkere friet met snacks. Ondertussen was de stormbaan en de opblaasbare voetbalkooi gearriveerd, en het wrak voor de trial demo. Na de frietjes gingen we verder met de EK storm die we wat eerder moesten beëindigen vanwege het naderende onweer / de regenbui.

Het avondeten was nog maar net op en toen konden we gaan genieten van de trialclub van Baarlo, die een mooie demonstratie verzorgde op het grasveld. Met vallen en opstaan….mooie acties en lachende gezichten, bij de jeugd en bij de rijders.
Toen al het geronk en de uitlaatgassen waren verdwenen werd er ’s avonds het Glow in the dark spel gespeeld. Foetelen, foetelen, foetelen…blijft leuk…. En zoals altijd mochten de kleinsten, dit jaar Quint en Sem, daarna het kampvuur aansteken….
…maar de pallets waren nog zo nat dat er nog wat extra brandstof nodig was om het zaakje in vuur en vlam te steken en te houden. Doch toen brandde  het stapeltje goed…en bij de warme gloed gingen bij sommigen de ogen langzaam dicht.

Zo kwam aan dag 2 een einde, de vermoeidheid had zelfs bij de D-jeugd toegeslagen…om 00.00 uur was het helemaal rustig !!!! Na een gezellige evaluatie, en het verorberen van de overgebleven shoarma van vrijdag door enkele spelleiders lag ook de leiding netjes op tijd in bed.

Zondagmorgen…behoudens de allerkleinste…ietsje later op…alvast opruimen en helpen met het ontruimen van de slaapvertrekken. Lekker ontbijten, eitje erbij…onze keukenprinsesjes hadden ons goed verwend. Daarna het verwelkomen van de poetsploeg. Klaarmaken van het voetgolf / voetbalspel…Erin dat telt. De zoveelste tekencontrole…echt wel nodig dit jaar! En een temperatuurtje van 27°C met zon! Vervolgens werd de BBQ aangestoken, hamburgers gegeten en werd er begonnen met het voetbaltoernooi. D, E en F jeugd apart, onder toeziend oog van de reeds aanwezige ouders. Ondanks het warme weer werd er om elke grasspriet gestreden.

Na het toernooi werd de teamvlag met bijbehorende zelf verzonnen vlaggenstok en een mooi verhaal beoordeeld. Het einde van een mooi weekend sport, spel en plezier kwam in zicht. Na de bedankjes, de eind uitslag, de rugzakken met snoep en het uitreiken van de medailles gingen we moe maar voldaan huiswaarts. Wat mij opgevallen is, dit weekend….geen onderlinge schermutselingen…maar verdraagzaamheid….wij hebben als leiding niet streng hoeven op te treden…en dat doet mij en alle andere leiders en organisatie goed.

Jongens en meisjes, mede organisatie leden, jeugdleiders, jeugd ( B ) spelleiders, nachtwakers en zondag (poets) hulpen, gulle gevers, Trial demo team Baarlo, allemaal bedankt voor een geweldig jeugdkamp 2016. Op naar de vakantie….tot op of rond de voetbalvelden of in Heel & Beegden.

Namens de organisatie
Groeten,