IDW: "Effectief HEBES knikkert NWC uit bekertoernooi"

HEBES 1 is opnieuw een ronde verder in de beker. Een compact spelende HEBES won met 3-1 tegen NWC. Lars Sonneville en 2 maal Rhodri van Dooren troffen doel voor VV HEBES. Martijn Ghielen maakte de enige treffer van Astense makelij.

NWC begon nog wel goed in Beegden. Jeroen van Deursen kon in kansrijke positie uithalen, maar zijn inzet werd gepareerd door HEBES-goalie Dick de Kwaadsteniet. Even later schoot Tom van Bussel de bal uit een corner net over het doel. HEBES trok zichzelf terug en maakte het NWC gaandeweg het eerste bedrijf steeds lastiger, ook op offensief gebied. In de 35e minuut zetten HEBES een fraaie aanval op, waarbij Lars Sonneville doorbrak en vervolgens Rhodri van Dooren in stelling bracht. De spits werkte bekwaam af: 1-0.

Ook na rust beten de oranjehemden zich stuk op de goed georganiseerde thuisploeg, die ook nog eens zeer effectief was in aanvallend opzicht. Lars Sonneville profiteerde van defensieve fouten aan Astense zijde door een voorzet van rechts binnen te schieten: 2-0. Negen minuten later werd de middag nog pijnlijker voor NWC toen Rhodri van Dooren er zelfs 3-0 van maakte. Wederom legde HEBES een fraaie aanval op de mat die vervolgens ook weer sterk werd afgerond.

De bezoekers kregen wel enkele schietkansen, maar telkens stompte Dick de Kwaadsteniet de bal weg. Na 78 minuten zorgde aanvoerder Martijn Ghielen namens NWC nog wel voor de aansluitingstreffer met een harde knal die via de HEBES sluitpost in het doel belandde: 3-1. Van een echt slotoffensief was geen sprake, al ging een poging van Ghielen in de laatste minuut nog wel net naast. Een tegenvallend NWC kwam niet door de muur heen, waardoor er te weinig geforceerd kon worden voor het HEBES-doel. En dus eindigde het bekeravontuur in tegenstelling tot de afgelopen seizoenen vrij vroeg, terwijl HEBES zich dankzij deze knappe prestatie kan opmaken voor de volgende ronde.

 

Bron: indewandelgangen.com