DDL:"Siem van Dijck redt koploper Haelen"

De weg naar de tweede klasse is nog ver. Dat ondervond de ongeslagen koploper Haelen in de streekderby tegen laagvlieger HEBES. De gasten verrasten met brutaal aanvallend voetbal, terwijl de thuisclub onvoorstelbaar moeizaam acteerde. „Als de agressie inons spel ontbreekt, krijgen we het ook moeilijk”, verzuchtte trainer Patrick Wolters.

En dat bleek. Na het missen van een unieke kans van Siem van Dijck namen de bezoekers door treffers vlak voor en direct na de rust verdiend voorsprong:0-2.

De buit leek binnen voor HEBES. Een omzetting bij de thuisclub bracht de ommekeer. In de slotminuten kreeg solist Siem van Dijck het op zijn heupen. HEBES gaf hem iets te veel ruimte. Meteen was het raak. Zijn schot op de paal werd nog verzilverd door invaller Roel Geelen. Met een zondagsschot scoorde Mike Jacobs de gelijkmaker en met een prachtige solo bezorgde Van Dijck zijn ploeg de niet meer verwachte zege.

Bron: Dagblad De Limburger
Foto: Hans Schreurs