DDL: "Weer een Sonneville die MMC Weert lam legt"

Bij VV HEBES heeft de hoop op een langer verblijf in de derde klasse een flinke impuls gekregen na de 2-1 winst gistermiddag op MMC Weert. Opnieuw was er een hoofdrol weggelegd voor een Sonneville. Zorgde vorige week Glenn Sonneville van Laar voor de gelijkmaker (2-2) tegen de Weertenaren, gisteren was het zijn neef Lars Sonneville van HEBES die op slag van rust voor de 1-1 tekende. Dat gaf HEBES een boost.

„Veel kansen gemist hé”, klonk het na afloop bijna verontschuldigend uit de mond van de 22-jarige aanvaller. „Maar ja, uiteindelijk genoeg gescoord.” Voor zowel HEBES als MMC Weert is het doel het behalen van de nacompetitie. De ploeg uit Weert wil daarin alsnog de promotie naar de tweede klasse bereiken. De thuisclub hoopt in de eventuele extra wedstrijden het klassenbehoud veilig te stellen. Na gisteren gloorde er in Beegden zelfs hoop dat binnen de reguliere competitie te bereiken. „Veel zal afhangen van de wedstrijd volgende week in Baexem tegen RKVB”, wisten Lars Sonneville en trainer Wim Slangen zeker. De trainer, hij stopt aan het einde van dit seizoen, was in zijn nopjes met de zege. „Dit brengen we nu elke week. Maar de bijbehorende beloning ontbreekt te vaak.”

Collega Harrie Gommans van MMC Weert, die vooraf zijn piepjonge team nog roemde, was minder in zijn sas. "Dramatisch. Met onze kwaliteiten mogen we hier niet verliezen.” De bezoekers op het sportpark in Beegden kregen in elk geval een boeiend duel voorgeschoteld. MMC, aanvankelijk dominerend, opende al vroeg de score via Stan Verspagen: 0-1.

Gaandeweg de wedstrijd rechtte de thuisclub de rug. De gasten bleven de bovenliggende partij, maar ook Hebes kreeg zijn kansen. Lars Sonneville dwong doelman Loek Jacobs van MMC Weert tot tal van, veelal fraaie, reddingen. Bij een voorzet van Dean Geerlings ging doelman Jacobs, verblind door de zon, echter in de fout. Rhodri van Dooren kon de winnende treffer simpel binnenwerken: 2-1. Na deze treffer namen de onrust en onnauwkeurigheid binnen de lijnen toe. Evenals de spanning overigens.

Door: Paul Cluitmans