DDL: "VV HEBES mag blijven"

VV HEBES speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. Born werd over twee duels verslagen. Zaterdagavond bleef de brilstand op het scorebord staan, terwijl er gistermiddag in Beegden met 4-0 gewonnen werd.

Met nog een kwartiertje op de klok en een 3-0 tussenstand op het scorebord zocht trainer Wim Slangen van HEBES alvast de kleedkamer op. „Even snel plassen”, meldde hij. „Geen zenuwen, maar gewoon heel veel gedronken.” En dat drinken kon hij gistermiddag nog genoeg doen. Want na de ruime overwinning op Born, had zijn HEBES zich gehandhaafd in de derde klasse. „Heerlijk, hè?”, begon hij te vertellen met het eerste pilsje in zijn hand en net nadat hij elke speler van zijn team persoonlijk gefeliciteerd had. „Ik wist gewoon dat wij beter waren dan Born. Wij zijn een échte derdeklasser. Dat heb ik altijd al gezegd. In het begin van het seizoen waren Lars Sonneville, Rhodri van Dooren én 'Roellie' Delahaije tegelijk geblesseerd. Als dat niet was gebeurd, dan hadden we bij de eerste vijf meegedaan. Dat is de plek waar HEBES hoort. Een club met alleen maar voetballers uit het dorp, dat is fantastisch.”

HEBES speelt na de zomer dus voor het vierde jaar op rij in de derde klasse. Dat gaat de fusieclub wel doen zonder zijn topscorer (Rhodri van Dooren stopt ermee) én trainer. Slangen geeft er namelijk na 25 jaar trainerschap de brui aan en wil meer tijd besteden aan zijn sportwinkel. Wel blijft hij bij HEBES nog betrokken bij de jeugdteams. In de wedstrijd van zaterdag in Born begon HEBES het beste, maar nam de thuisploeg daarna het heft in handen. Dat resulteerde niet in doelpunten, omdat beide teams enorme kansen om zeep hielpen. En dus was gisteren nog alles mogelijk in Beegden.

Maar Hebes klaarde de klus al vrij snel. Lars Sonneville en Rhodri van Dooren waren voor de rust al trefzeker. Toen Niels Ratering halverwege de tweede helft HEBES op 3-0 zette en het 'Nelis' in Oranje werd gezongen, maakte Sonneville in blessuretijd nog de 4-0. Het feest in Beegden barstte daarna los, met Van Dooren en Slangen als middelpunt.

Door: Tim Cox, Dagblad De Limburger
Foto: VV Born