DDL: VV HEBES houdt de punten in eigen huis

Vooral door de keuze van de juiste speelwijze heeft trainer Wim Slangen van HEBES in de thuiswedstrijd tegen Spaubeek drie punten kunnen binnenhalen. Met 2-1 trok HEBES uiteindelijk aan het langste eind.

„Vorig seizoen hebben we tegen dezelfde tegenstander maar liefst drie keer verloren. Dat moet vandaag anders,” sprak de oefenmeester Slangen van HEBES vooraf. „We hebben vanaf het begin het initiatief aan Spaubeek gelaten en volledig vertrouwd op de counters. Uitgevoerd door onze spitsen en gebruik makend van hun surplus aan snelheid. Dat heeft prima uitgepakt.” De hele wedstrijd bleek overduidelijk dat de verdediging van Spaubeek vooral moeite had met de snelle en handige Lars Sonneville. De spits van HEBES groeide dan ook uit tot de man van de wedstrijd. Temeer omdat hij ook nog eens beide doelpunten van de thuisclub voor zijn rekening nam. Na een kwartier leden de gasten balverlies op het middenveld. Daardoor kon Sonneville op snelheid de verdedigers passeren. Doelman Robin Veenstra van Spaubeek was daarna kansloos: 1-0.

Ondanks de voorsprong bleef de thuisclub vasthouden aan de gekozen tactiek. De tegenstander laten spelen en rekenen op succesvolle counters. De gasten waren daardoor veel in balbezit, maar tot echte doelrijpe kansen leidde dit in de eerste helft niet. Na de pauze bleef het spelbeeld onveranderd. De toeschouwers moesten ongeveer een kwartier wachten, voordat er opnieuw reden tot opwinding was. Uit een voorzet van Roel Delahaije wist Sonneville vanuit een bijna onmogelijk scherpe hoek de voorsprong voor HEBES op 2-0 te brengen.

Daarmee was de accu bij de spelers van de thuisclub echter leeg. De gekozen speelstijl bleek erg veel kracht te hebben gekost. „We hebben op het ogenblik een krappe selectie en hebben dan ook weinig mogelijkheden om wisselspelers in te zetten,” verklaarde trainer Slangen de terugval. De laatste tien minuten waren dan ook duidelijk voor de tegenstander. In een groot slotoffensief kwamen de Midden-Limburgers met de rug tegen de muur te staan. Zeker toen Gilbert Wijnen vijf minuten voor tijd Spaubeek terug in de wedstrijd bracht.

Met hier en daar een beetje geluk en met enkele goede reddingen van doelman Dick de Kwaadsteniet van de thuisclub kon uiteindelijk de voorsprong behouden worden.

Bron: Dagblad de Limburger, Fred Thissen