DDL: "Voorbode van een eindsprint? Ongekend doelpuntenfeest bij HEBES-Neerbeek: 8-2 "

Voor het derde jaar op rij speelt HEBES in de derde klasse. Maar dit seizoen heeft de ploeg het toch wel lastig. Na een knappe derde plaats in 2015 en een zevende positie vorig seizoen, vallen de resultaten dit jaar erg tegen. Behalve gistermiddag dan, want toen was het even de omgekeerde wereld in Beegden.

„Op naar de tien”, klonk het grappend vanaf de tribune, net na de openingstreffer van Rhodri van Dooren in de derde minuut. En die tien doelpunten voor HEBES kwamen er ook nog bijna. Na negentig minuten voetballen in de regen stokte het aantal treffers bij acht. Geen tien, maar toch ongekende weelde in Beegden. Is de monsterscore een voorbode voor een eindspurt van jewelste?

Want dit seizoen gaat het resultaat technisch gezien niet goed met de elf jaar oude fusieclub. En het begon nog wel zo goed voor HEBES. Met overwinningen op Neerbeek en Spaubeek leken de Beegdenaren een mooi jaar tegemoet te zien. Maar niks was minder waar. Daarna ging het bergafwaarts en moest de ploeg van trainer Wim Slangen tot net voor de kerst wachten op overwinning nummer drie. Ondertussen bungelt de club onderaan de derde klasse en is de vierde klasse dichterbij dan ooit.

Maar ondanks de mindere resultaten ( buiten gistermiddag dan) maakt trainer Wim Slangen zich geen zorgen. „Ach, dat kan wel eens gebeuren. De ene keer heb je een leuk en goed seizoen, de andere keer is het wat minder. Het zijn allemaal jongens van eigen dorp en dan is deze derde klasse toch wel een aardig niveau. Veel teams halen overal spelers vandaan om hogerop te kunnen.”

Gelukkig voor HEBES is er wel een hoop jeugd die wellicht volgend seizoen al de overstap kan maken naar de senioren. „We hebben ze dit seizoen noodgedwongen al eens op moeten stellen in het eerste elftal. Dat is niet erg, maar je merkt dat ze fysiek nog achterblijven. Wij missen een aantal spelers dat fysiek iets kan brengen. Maar daar moeten we niet te dramatisch over gaan doen.”

Slangen heeft wel meer aan zijn hoofd dan alleen trainer zijn van HEBES. De 53-jarige Echtenaar is al 23 jaar dag in dag uit te vinden in zijn sportwinkel in zijn woonplaats. Behalve op dinsdagen donderdagavond en op zondag. Want dan is Slangen op het sportpark in Beegden. Nog even dan, want aan het einde van dit seizoen gooit de trainer het bijltje er bij neer. Na een kwart eeuw als coach in het amateurvoetbal wordt hij adviseur van de jeugd bij de fusieclub uit Heel en Beegden. En hij wil zich nog meer gaan bezighouden met zijn winkel. „Na 25 jaar vind ik het ook wel goed geweest. Nu kan ik op zondag eens lekker rustig naar het voetballen kijken. Met de winkel erbij is de zondag vaker echt een opgave. En dat moet het eigenlijk niet zijn. Het laatste half jaar werkte ik zestig uur in de week en dan zat ik me op zondag druk te maken over een potje voetbal.”

Slangen begon zijn trainerscarrière in Heythuysen en kwam via Stevensweert, RKESV en BEVO in 2014 bij HEBES terecht. Tussen 2002 en 2005 was Slangen trainer van het toen nog zelfstandige Heel. In 2003, zijn eerste seizoen, promoveerde hij met die club naar de derde klasse. De klasse waar hij drie jaar geleden terugkeerde met HEBES.

Goede tijden en slechte tijden dus in Beegden. Gistermiddag klonk er na de monsterscore een hard gejuich uit het kleedlokaal van de thuisploeg. Dat toverde een voorzichtige lach op het gezicht van Slangen: „Mit ’t clubke kömp ’t altied good”.

HEBES, voorlaatste op de ranglijst, schoof rode-lantaarndrager Neerbeek gistermiddag met speels gemak aan de kant: 8-2. Na drie minuten schoot aanvoerder Rhodri van Dooren de openingstreffer binnen. En daarna ging het vlotjes. Twintig minuten later stond het al 3-1 na doelpunten van Dean Geerlings, Lars Sonneville en een ongelukkige eigen goal van keeper Brian Peeters. Met twee doelpunten in een minuut bepaalde Van Dooren de ruststand op liefst 5-1. In de tweede helft ging HEBES vrolijk door en kwam het via de vierde goal van Van Dooren en twee treffers van Roel Delahaye tot een monsterscore van 8-2.

Door: Tim Cos, Dagblad De Limburger