DDL: "Verdiende zege voor VV HEBES"

Nieuwe fusieclub PSV’35/Vlodrop heeft de eerste thuiswedstrijd niet in winst kunnen omzetten. Tegenstander HEBES was na negentig minuten de betere ploeg en won uiteindelijk verdiend met 3-1.

Trainer Wim Slangen van HEBES had zijn huiswerk goed gedaan. De wedstrijd verliep zoals hij had gedacht. „We moeten de tegenstander in het begin veel laten lopen en zelf rustig blijven spelen. Later in de wedstrijd als de vermoeidheid bij de spelers van de fusieclub gaat meespelen, moeten we de overwinning naar ons toe trekken. Aanvallend zijn we sterker.” Hij kreeg helemaal gelijk.

In de eerste helft, waarin de thuisclub met een grote inzet het overwicht van de gasten probeerde te compenseren, waren de kansen schaars. Direct na de pauze opende Stephan Kocken met een snelle aanval voor HEBES de score. Hoewel de bijna altijd succesvolle spits Ard Bommer nog voor de gelijkmaker zorgde, bleek toch al snel dat de verdediging van PSV’35/Vlodrop steeds meer gaten liet vallen. Door goals van Lars Sonneville en Rhodri van Dooren gingen de drie punten dan ook naar het team van trainer Wim Slangen.

Michel van Bezel, vorig seizoen trainer bij Vlodrop en nu twee klassen hoger aan het roer bij de fusieclub, vond dat aan de nederlaag twee belangrijke oorzaken ten grondslag lagen. „Op de eerste plaats het ongelukkige tijdstip van het tegendoelpunt in de eerste minuut na de rust. Op de tweede plaats de kwaliteit van de aanvallers van de tegenstander. Dit is een valse start, maar meer ook niet.”

Roel Janssen, naast Rien Opbroek een van de twee verdedigers van PSV’35/Vlodrop die vorig seizoen nog twee klassen lager bij Vlodrop speelde, was na afloop duidelijk teleurgesteld. „Het is me vanmiddag niet meegevallen. Het was zwaar. Het verschil in baltempo tussen derde en vijfde klasse is toch erg groot. In de loop van de wedstrijd gaat je dat opbreken.”

Bij uitblinker Lars Sonneville van HEBES uiteraard een heel ander verhaal. „Ondanks een blessure heb ik, vooral in de eerste helft, best aardig gespeeld. De tweede helft voelde ik mijn blessure meer en speelde ik moeizamer. Ik hoop dat als mijn blessure helemaal genezen is, ik weer de hele wedstrijd voor honderd procent kan spelen.”

Door Fred Thissen
Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad