DDL: SVC in feestroes in blessuretijd

SVC 2000 heeft drie belangrijke punten veroverd in de strijd tegen degradatie. Toen niemand er nog op rekende, scoorde de hekkensluiter de 1-0 tegen VV HEBES. Held van de dag werd Ayyoub Moulay Rachid. De pas achttienjarige invaller kopte de bal uit een hoekschop geheel vrijstaand binnen. Dat hij helemaal ongedekt stond op slechts enkele meters van het doel, mag de defensie van VV HEBES zich wel aanrekenen. Een grote ontlading volgde. Er was dit seizoen nog weinig reden om te juichen bij SVC. De doelpuntenmaker werd bedolven onder zijn teamgenoten.

Trainer Ruud Hendriks glunderde na afloop. „Ik vind de overwinning wel verdiend. We probeerden aanvallend te spelen en hebben ook de meeste kansen gehad. De ploeg heeft veel inzet getoond en je ziet dat we dan uitstekend meekunnen met een ploeg die in de middenmoot staat.” Mooi combinatievoetbal was niet te zien, strijd en passie des te meer. De bedoelingen van de thuisclub werden al in de eerste minuut duidelijk toen Paul Simons nog net van scoren kon worden afgehouden. Halverwege de eerste helft krulde Marwan Aitjdag een vrije trap fraai over de muur. De goed keepende Dick de Kwaadsteniet kon nog net een hand tegen de bal krijgen.

Topscorer Rhodri van Dooren werd gedurende bijna de gehele wedstrijd goed in de gaten gehouden door de SVC-verdedigers. Eén keer werd hij uit het oog verloren. Na een hoekschop werd zijn inzet van de lijn gehaald. Verder was het vooral SVC dat gevaar stichtte. Dick de Kwaadsteniet moest in actie komen na een hard schot van Jordy Sahusiiawane en een inzet van dichtbij van Emre Boztas. Maar op de kopbal van de jonge invaller moest ook de beste man aan de zijde van VV HEBES zich in de slotminuut gewonnen geven.

Ondanks de zege blijft SVC laatste, omdat concurrent PSV’35 ook drie punten pakte. Maar volgens trainer Hendriks komt daar nog wel verandering in. Hij is hoopvol gestemd over de rest van dit seizoen. „We willen ten koste van alles de nacompetitie halen. En je ziet dat we daar wel de kwaliteit voor hebben. Eerder verloren we deze wedstrijden. Nu zat het ons eens mee.”

Door: Peter Schmitz, Dagblad De Limburger