DDL: "Lars Sonneville goud waard voor HEBES"

Sonneville eiste daarmee een glansrol op. De technisch vaardige buitenspeler was ongrijpbaar voor de RKVB-defensie en nam alle vijf de doelpunten voor zijn rekening. Trainer Wim Slangen gunde hem als beloning vlak voor het einde een publiekswissel. Na afloop stond de man van de wedstrijd met een voldaan gevoel in het zonnetje van een sigaret te genieten. „Ik zat wel lekker in de wedstrijd", zo stelde hij droogjes. „Dit is een belangrijke overwinning. We moeten er voor zorgen dat we in ieder geval de nacompetitie halen.” Daarvoor ligt zijn ploeg dankzij de zege op RKVB nu goed op schema.

Al na twee minuten was Sonneville succesvol met zijn mooiste doelpunt van de middag.Van buiten het strafschopgebied knalde hij de bal onhoudbaar in het dak van het doel. De snelle voorsprong gaf HEBES zichtbaar vertrouwen, wat nog werd versterkt door een vroege rode kaart voor RKVB. Chris van Bilsen kon gaan douchen na een harde tackle van achteren op Roel Delahaye, waardoor de thuisclub al na een kwartier met een man minder verder moest. De thuisclub bleef mede hierdoor aanvallend onmachtig. Er werd amper een doelkans gecreëerd, terwijl HEBES goed gebruik maakte van de ruimte die vooral in de tweede helft steeds meer ontstond. De bezoekers misten overigens
een aantal basisspelers.

„De spits van het tweede was vandaag rechtsback", zei trainer Wim Slangen. „En ik heb twee jongens van zestien jaar laten invallen.” Het maakt de zege van de fusieclub er alleen maar mooier op. Trainer Theo Schmitz van RKVB kon dan ook slechts constateren dat de gasten simpelweg beter waren. "HEBES was vanaf het begin scherper en heeft gewoon dik verdiend gewonnen" En hij kon zelfs begrip opbrengen voor de scheidsrechter waar het die vroege rode kaart betrof. "Chris is een geweldige speler en heel belangrijk voor onze club.” Maar die rode kaart was wel terecht, aldus Schmitz.

Bron: Peter Schmitz Dagblad De Limburger