DDL: "HEBES verslaat MMC in slotfase, Rolf Geraets matchwinnaar"

De inhaalwedstrijd tussen VV HEBES en het hoger geklasseerde MMC Weert is geëindigd in een verrassende 3-1 overwinning voor de thuisclub. Na een eerste helft waarin beide teams vooral de kat uit de boom keken, viel de uiteindelijke beslissing pas in de slotfase van de wedstrijd.

De eerste keer dat de ploegen deze competitie elkaar ontmoetten in Weert, behaalde de Weertse formatie een duidelijke 3-0 zege. Nu nam de fusieclub onverwacht, maar niettemin duidelijk revanche.

Speler/trainer Harrie Gommans gaf in zijn opstelling vooraf de voorkeur aan de jeugdige spitsen Stef Baetsen en Sven Dierx, respectievelijk 16 en 18 jaar oud. Na de goede prestatie van beiden resteerde voor clubtopscorer Joshua van Veldhoven de eerste helft slechts een plaats op de reservebank.

Vóór de pauze speelde het spel zich grotendeels op het middenveld af. Zowel HEBES, als MMC Weert zocht naar de juiste speelwijze. Scoringskansen waren op een hand te tellen. De beste mogelijkheid kregen de gasten, toen een afstandsschot van Gommans door doelman Dick de Kwaadsteniet slechts met een uiterste krachtsinspanning uit zijn doel kon worden gehouden.

De tweede helft was voor de toeschouwers veel aantrekkelijker. Het meespelen van Rhodri van Dooren, die licht geblesseerd op de reservebank begon, betekende een zichtbare versterking voor de aanval van de thuisclub. De openingstreffer viel echter aan de andere kant.

Na een goed uur spelen kreeg een van de uitblinkers bij de gasten, Younes Didbih, te veel ruimte. Zijn afstandsschot verdween onhoudbaar in de kruising: 0-1. Even later rondde Lars Sonneville een prima pass van Roel Delahaye succesrijk af en zette daarmee de inmiddels verdiende gelijkmaker op het scorebord.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Doch in de laatste vijf minuten werden de supporters van de thuisclub nog aangenaam verrast. Met twee doelpunten bezorgde Rolf Geraets HEBES op de valreep alsnog de drie punten: 3-1.

Oefenmeester Wim Slangen van HEBES was na afloop in zijn nopjes. ,,We hebben vaak moeite met tegenstanders die fysiek spelen. Tegen voetballende ploegen, zoals vandaag tegen MMC Weert, kunnen we beter uit de voeten. De drie punten zijn, gelet op de stand op de ranglijst, heel welkom. Beide teams hebben de toeschouwers een leuke wedstrijd laten zien.”

Door: Fred Thissen (Dagblad De Limburger)