DDL: Gedecimeerd HEBES blijft een helft lang knap overeind in derby

Koploper Veritas heeft zijn ongeslagen reeks op eigen veld voort kunnen zetten. De ploeg versloeg buur HEBES en boekte al zijn achtste thuiszege op rij. Maar gemakkelijk ging het zeker niet. Dat beaamde trainer Marcel Jansen ook na afloop. „We hebben afgelopen week geoefend tegen eersteklasser Bekkerveld. We speelden een uitstekende pot. Maar daar heb ik tegen HEBES niet veel van teruggezien. Het ging vandaag heel erg moeizaam. Vooral in de opbouw verspeelden we veel ballen.”

En de vooruitzichten voor de thuisclub waren nog eens extra po-sitief, omdat de tegenstander be-langrijke pionnen miste vanwege blessures. In de ploeg van HEBES ontbraken rots in de branding Geert Vullings en topscorer Lars Sonneville. Maar daar verstopte trainer Wim Slangen van HEBES zich echter niet achter. „Normaal gesproken is Veritas kwalitatief beter,maar met een compacte defensie zullen we proberen hun spel te ont-regelen. En dat is aardig gelukt.” Die tactiek leek in de prullenbak te kunnen na een snelle achterstand. Koen Stoop zag zijn vrije trap aan de rand van het strafschopgebied via een rug in het doel verdwijnen. Doelman Dick de Kwaadsteniet was kansloos: 1-0.

Het werd voor Veritas echter geen opmaat tot wervelend voetbal. Integendeel. De thuisclub grossierde in foutieve passes. Vooral in de opbouw. De gasten kregen zodoende ruimte voor counters. Maar die werden echter niet goed genoeg uitgespeeld. Voor de afwezige Lars Sonneville hadden hier ongetwijfeld zeeën van mogelijkheden gelegen. Een donderspeech van trainer Jansen schudde de koploper wakker. „Ik wilde feller en sneller spel zien. Dat is in de eerste fase na de rust ook gelukt. En dat heeft ons de punten opgeleverd.” Stefan Ressen en Sjoerd Zuthof, na de fraaiste aanval van de middag, sloegen binnen een kwartier definitief een gat. Na de 3-0 hobbelde de wedstrijd naar zijn einde.

Door: Tjeu Stemkens, Dagblad De Limburger
Foto: Stefan Koopmans