DDL: "Eindelijk zit het een keertje mee"

Eindelijk zat het een keertje mee voor HEBES, de nummer voorlaatst in de derde klasse B. In blessure- tijd viel de winnende trefer tegen Budel: 1-0.

Feest in het kleedlokaal van HEBES. Eindelijk weer een orgie van juichkreten. De laatste overwinning, op dat moment de tweede op rij bij de start van de competitie, dateerde al van 11 september. Ruim drie maanden stond de ploeg zo goed als droog. Na negen nederlagen en een gelijkspel konden na dat ene punt nu opnieuw drie punten bijgeschreven worden.

Het feestvarken was Niels Ratering. De 26-jarige middenvelder zorgde in extremis, pas in blessuretijd, voor het enige en dus winnend doelpunt. De bal belandde na een corner van de thuisclub tussen de lange Brabantse verdedigers door uit het niets op zijn brede borst; via een verdediger verdween het kleinood in doel: 1-0.

Na afloop glom de doelpuntenmaker van oor tot oor. „Ik weet zelf niet eens hoe die bal in het doel terechtkwam. Maar hij zat. En dat ook nog eens net voor het eindsignaal. Eindelijk hebben wij een keer het geluk aan onze kant.”

Ondanks het gemis van vijf basisspelers vanwege blessures en een schorsing speelde HEBES een prima eerste helft tegen de nummer vier op de ranglijst. En in die periode hadden de Midden-Limburgers de wedstrijd al gezien het aantal kansen in hun voordeel moeten beslissen. Maar net als in voorgaande wedstrijden lukte het niet. Trainer Wim Slangen, bezig aan zijn allerlaatste seizoen bezig, verzuchtte: „We tobben al langer met veel blessures. De ploeg speelde desondanks een aantal goede wedstrijden, waren vaak beter in de eerste helft, maar konden het dan niet afmaken. Ondanks al die nederlagen is de sfeer gelukkig goed gebleven en blijven we erin geloven.”

Met de klok nog op de nul kreeg de thuisclub bij de eerste de beste aanval twee kansen op rij. Rhodri van Dooren zag zijn kopbal gestopt door de doelman, waarna Niels Ratering de rebound naast schoot.

Het was de opmaat naar een aardige eerste helft. Budel had wel over de hele wedstrijd het betere veldspel, maar HEBES was veel gevaarlijker. Vooral linkspoot Lars Sonneville bleek een grote plaag voor de Brabanders door zijn snelheid en soms onnavolgbare passeerbewegingen. Dat leverde de thuisclub drie dotten van kansen op. Lars Sonneville zelf werd door de keeper gestuit; spits Rhodri van Dooren knalde op de keeper en kopte een voorzet op maat naast. Budel kon daar maar één dikke kans tegenover stellen, maar doelman Dick de Kwaadsteniet stopte die inzet. De tweede helft domineerden de gasten, zonder echte openingen te creëren.

Het slotakkoord was dus voor HEBES. Met de drie punten als bonus. Wim Slangen was opgelucht. „We zijn nu eens beloond voor onze inzet en het goede spel. Dat geeft vertrouwen voor de rest van de competitie.”

Bron: Dagblad De Limburger
Geschreven door: Tjeu Stemkens