DDL: "Dadendrang HEBES beslissend"

Belfeldia heeft gisteren de oren gewassen gekregen van VV HEBES. Na de 4-4 in eigen huis, maakte de tegenstander uit Beegden er gisteren zes, waar Belfeldia op eentje bleven steken.

Het 4-4 gelijkspel uit de heenwedstrijd in Belfeld werd door Belfeldia en HEBES nog steeds als apart beleefd. De ploeg uit Beegden had moeten winnen en Belfeld toonde ongekende veerkracht. Op het sportpark Beegden vond Belfeldia echter zijn Waterloo. HEBES was van meet af aan toonaangevend. De aanvalslinie van de thuisploeg liep buitengewoon gesmeerd. Rhodri van Dooren, Lars Sonneville en Rolf Geraets beukten de bezoekende verdediging helemaal murw. En dat allemaal met aantrekkelijk voetbal. Lars Sonneville slalomde door de verdediging en liet Rhodri van Dooren de 1-0 binnen tikken. Na een vrije trap van Remy Geraets kopte Lars Pouls 2-0 binnen en luttele tellen later was Van Dooren er weer als de kippen bij om een voorzet van Lars Sonneville tot 3-0 te promoveren.

De tweede helft kende eenzelfde scenario. Remy Geraets en Lars Sonneville zorgden door voortreffelijk samenspel voor 4-0 en 5-0. Een prachtig afstandsschot van Roel Verlinden leverde de eervolle tegentreffer (5-1) op. Na een zeer vervelende charge van Jens van den Bongard dreigde de wedstrijd te ontsporen. De rode kaart was meer dan terecht.

Na zijn publiekswissel was aanvaller Sonneville heel realistisch. „Gewoon blijven geloven in de eigen organisatie.” Trainer Wim Slangen van HEBES was na de wedstrijd in de wolken. Niet door de hitte, maar door het spel dat zijn elftal had laten zien. De balvastheid van Rhodri van Dooren en het vertrouwen waarmee de vleugelspitsen bediend werden. HEBES voetbalde met overtuiging en was bijzonder functioneel. Oogstrelend en vol vertrouwen voor de komende wedstrijden. En ook leuk. Guus van Engelen scoort normaliter nooit maar de vanaf elf meter tekende hij gisteren voor de 6-1.

Door: Frans Benoit, Dagblad De Limburger
Foto: Laurens Eggen