Nieuw sportpark

De Aftrap

Op zondag 9 maart 2008 vond de aftrap plaats voor een belangrijke stap richting het sportpark VV HEBES in Beegden.
Enkele minuten voor aanvang van de competitiewedstrijd VV HEBES - FC Oda betraden wethouder Johan Lalieu en voorzitter Jos Smeets het veld om symbolisch de aftrap te verrichten voor de bouw van het sportpark voor VV HEBES. Het formele deel van deze aftrap bestond uit de ondertekening van de intentieovereenkomst realisatie sportpark VV HEBES.

Opening

Op vrijdag 26 augustus 2011 vond de opening plaats van het nieuwe sportcomplex. Met een 7-tal oldtimers; een ouderwetse Engelse dubbeldekker, een brandweerauto, een “tapijt”-kever, een oldtimer-taxi-cabin, een legervoertuig, een vrachtauto en een pick-up bemand door 120 jeugdleden van VV HEBES werd een ludieke lawaaioptocht gehouden. Via een afscheidsroute door Heel werd koers gezet naar het nieuwe sportcomplex in Beegden.

Als speciale gasten waren bondscoach van het Nederlands elftal Bert van Marwijk en oud-international Willy van de Kerkhof uitgenodigd om het sportpark te openen. Klokslag 20:00 uur startte ceremoniemeester Har Schoenmakers met een korte inleiding. Na toespraken van wethouder portefeuillehouder sportzaken de heer Johan Lalie en de directeur van Jongen Bouwbedrijven uit Landgraaf de heer Frank Zuthof sloot VV HEBES voorzitter Jos Smeets de toespraken af en wees een ieder erop dat de opzet om een huiselijke accommodatie te creëren volledig was geslaagd. Hiervoor dankte hij uitdrukkelijk alle medewerkers en betrokken aannemers, onderaannemers, architect en de vele vrijwilligers. Vervolgens nodigde Jos Smeets de heren van Marwijk en van de Kerkhof uit om de openingshandeling te verrichtten. Gezamenlijk kweten de bondscoach, Bert van Marwijk, en Willy van de Kerkhof zich uitstekend van deze taak en zetten een vuurwerk in gang.

Na deze openingshandeling werd het clubgebouw geopend en startte de receptie. Vele onderaannemers, clubs, verenigingen, belangstellenden (w.o. KNVB, NKS, COVS, etc.) en vrijwilligers passeerden de receptietafel. Na afloop van de receptie startte een leuke en gezellige feestavond met het kolderieke duo Spik en Span. Het feest zou tot in de kleine uurtjes voort duren.

Een dag later, zaterdag 27 augustus 2011, stond in het teken van de jeugd en de eerste officiële wedstrijd op het nieuwe sportpark. Een speciale commissie had samen met de jeugdleiders een compleet dagprogramma ingericht en om 16:00 uur vond de aftrap plaatst van de wedstrijd VV HEBES 1 – MVV 1, onder leiding van de heer Jos Tobben (Swalmen) welke geassisteerd werd door de heren Theo Brouns (Wessem) en Hub Smolenaers (Heel). Deze wedstrijd eindigde in een 0-4 overwinning van MVV.

Indeling sportpark VV HEBES

Het sportpark, gelegen aan de Baexemerweg in Beegden, omvat drie grote gras-speelvelden en een veld dat dienst doet als 'evenemententerrein'.

Centraal op het sportpark ligt het clubgebouw annex kleedlokalen. Het clubgebouw omvat op de 'begane grond' een kantine/café gedeelte met keuken en een bestuurskamer. Omdat het bovenste gedeelte van het clubgebouw veel glas omvat biedt het een perfect uitzicht op de speelvelden. Dat zelfde geldt voor de overdekte staan/zit tribune met aangrenzend groot terras, dat zich uitstekend leent voor evenementen en activiteiten. Het ondergrondse deel van het clubgebouw bevat zeven kleedlokalen, scheidsrechterslokalen en een EHBO ruimte.